Woodridge Renovation

Scroll down to learn more

Overview

Location
Bellevue, WA, USA

Size
3,328 SQ. FT.

Project Type
Renovation

Designer
Citizen Design

Builder
Valor Builds

Interior
Citizen Design

Photographer
Vicaso

The homeowners approached Collaborative after being inspired by projects on the website. Their goal was to introduce modern upgrades to their 1970’s split-level home to better prepare for changing family needs. Collaborative’s challenge was to utilize the existing geometry of the house and insert refreshing contemporary details. Challenging built conditions required the design and construction teams to find creative solutions that were sensitive to the client’s budget while maintaining the design intent.

A minimalist material and color composition helped improve the home’s curb appeal and entry sequence. Steel plate canopies at the main entry and garage door further define the contemporary aesthetic. The interior of the home was a collaboration between the home owners and the design team. Features include an integrated guardrail attachment system, a white oak floating entry bench, and a refined interior finish palette.