Bridle Trails House

Scroll down to learn more

Overview

Location
Bellevue, WA

Size
4,200 sq.ft.

Project Type
Renovation

Designer
Citizen

Builder
TBD

Interior
Citizen

The homeowners approached Collaborative wanting to remodel their 4,200 square foot house in Bellevue’s Bridle Trails neighborhood. The house, originally built in 1969, sits on an expansive 44,000+ square foot lot full of trees and adjacent to Bridle Trails State Park.

Inspired by the surrounding environment, the design takes on a Pacific Northwest Contemporary look and feel featuring a simple palette of wood and steel. Vaulted ceilings, oversized windows and a continuous skylight (original to the home) flood the house with abundant natural light and bring the outdoors in.

The property will also feature a new detached 1,300 square foot garage/yoga studio.